Kevään Tuesdays of HydroTechnology-webinaarien nauhoitukset saatavilla ja ilmoittautuminen syksyn webinaareihin avattu

Tuesdays of HydroTechnology -webinaarisarja starttasi toukokuussa 2021 ja tarjoilee webinaareja myös syksyllä noin kerran kuukaudessa tiistaiaamuisin. Tuesdays of HydroTechnology-webinaarisarjan tavoitteena on tarjota lyhyitä tietoiskuja vesialan tutkimukseen ja teknologiaan liittyen sekä koota kiinnostuneita yhteen asiasta keskustelemaan.

Ensimmäinen webinaari pidettiin 11.5. ja aiheena korkearesoluutioisten maastomallien tuottaminen ja hyödyntäminen virtaama-analyyseissä. Seminaariin ilmoittautui lähes 60 vesialan asiantuntijaa, kehittäjää tai opiskelijaa, paikallakin osallistujia oli parhaimmillaan 47. Seuraava webinaari pidettiin 8.6. ja aiheena autonominen syvyyskartoitus ja virtausmittaus. Kesän helteet taisivat vähän verottaa, mutta ilmoittautuneita oli tähänkin webinaariin lähes 50, ja paikalla oli parhaimmillaan 38. Aiheet siis kiinnostivat. Myös webinaarien tallenteita on kyselty jonkin verran.

Webinaarit koostuvat noin 20-30 minuutin esityksistä aiheisiin ja sen jälkeen on tilaa kysymyksille, kokemuksille ja keskustelulle. Esitysosat myös nauhoitettiin. Mikäli siis estyit osallistumasta, niin kevään webinaareihin voit vielä palata seuraavista linkeistä:

11.5.2021 Harri Kaartinen & Ville Mäkinen, FGI https://youtu.be/xIKyxhAU1Bc

8.6.2021 Petteri Alho & Linnea Blåfield, Turun yliopisto https://youtu.be/Ztq3vAE3xOw

Tuesdays of HydroTechnology webinaarisarjan järjestää Turun yliopiston koordinoiman ja Suomen Akatemian rahoittaman Hydro-RDI-Network-hanke yhteistyössä muiden vesialan hankkeiden ja toimijoiden kanssa. Kaksi ensimmäistä webinaaria järjestettiin PointCloud-hankkeen ja Vesiyhdistys ry:n Hydrologian jaoston kanssa.

Alkusyksyn webinaareihin pääset myös jo ilmoittautumaan! Kutsu ja zoom-linkki lähetetään ilmoittautuneille lähempänä tapahtumaa. Webinaarit järjestetään pääosassa suomeksi, mutta englanninkieliset otsikoiden aiheet tarkoittavat, että osa esityksestä on englanniksi.

24.8. at 10-11 am                 

First experiments of DGT-passive sampler use in water quality monitoring / Maria Kämäri, SYKE

Register to the event here

7.9. at 10-11 am                     

Predicting water level with neural networks / Jari Silander, SYKE & Liu Xiaoli, University of Helsinki

Register to the event here

19.10. at 10-11 am

Datafuusio – miten yhdistän kaikki vedenlaatutiedot / Olli Malve & Jari Silander, SYKE

Register to the event here